Dorin Dăneşan, primarul pesedist al Sighişoarei a fost acuzat de DNA - Serviciul Teritorial Târgu Mureş de infracţiuni de corupţie prevăzute de Legea 78/2000, fiind condamnat pentru abuz în serviciu, fals şi uz de fals, săvârşite în scopul de a ascunde comiterea unei infracţiuni. Instanţa a contopit pedepsele şi a decis că Dăneşan urma să execute pedeapsa cea mai grea, de un an şi şase luni de închisoare, dispunând suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de trei ani şi şase luni. La Curtea de Apel pedeapsa a fost mărită la 2 ani şi respectiv la 4 ani termenul de încercare. Motivul ? Clasica manevră cu terenuri scumpe din zonele centrale.
O anchetă a cotidianul.ro în Sighişoara, oraş emblematic al României, a scos la iveală o altă serie de abuzuri, ilegalităţi şi cumetrii menite să ducă la sifonarea bugetului local şi implicit la sărăcirea urbei. Oraşul şi cetatea au ajuns într-o stare evidentă de degradare, căreia micile spoieli nu-i fac faţă. Fondurile europene se accesează mai mult din vorbe, salariaţi mai cu moţ ai primăriei care câştigă 9000 de lei lunar neavând timp de aşa ceva, iar investitorii lipsesc cu desăvârşire. Nici nu este de mirare. Mai multe firme au fost alungate practic din Sighişoara pentru că domnul primar n-a catadicsit – într-un caz- să se prezinte la întâlnirile cu reprezentanţii acestora, ori să le pună beţe-n roate altora care doreau să-şi extindă afacerile. Culmea ignoranţei a fost atinsă atunci când primarul Sibiului, , a propus un parteneriat cu Sighişoara pentru ca ambele oraşe vechi să intre în patrimoniul UNESCO. Primarul Sighişoarei care se plânge tot timpul că nu are bani, a declinat trei invitaţii, iar lucrurile s-au oprit aici.
În schimb, când vine vorba de baronii locali lucrurile stau cu totul altfel. În oraş, Asociaţia Turistică condusă de Adrian Burlacu, patronul hotelului