Sute de arădeni au ales să-şi petreacă ziua, de sâmbătă, pe Ştrandul Neptun, unde a avut loc prima zi a Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber, chiar dacă vremea a fost potrivnică.
Vorbim despre cel mai complex eveniment gastronomic din Sud-Estul Europei, la care participă competitori din România şi din străinătate. Radu Zărnescu, organizatorul campionatului, a avut grijă ca prima zi a evenimentului să se desfăşoare ca la carte.
După aperitivele reci preparate de la primele ore ale dimineţii de sâmbătă au urmat preparatele calde. Primii care au terminat de gătit au fost cei de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Arad. Aceştia au preparat trei feluri de mâncare: fasole cu ciolan, mazăre cu cârnaţi şi mămăliguţă cu sarmale. De asemenea, aceştia au mai pregătit şi o „tocăniţă de primăvară” din care a degustat juriul. Adrian Bîcleşan, comandantul Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Arad, a declarat că preparatul special a fost inspitat din bucătăria franceză.
După-amiază, cei prezenţi pe ştrand au putut gusta friptură de purceluşi de lapte la grill şi tocană marinată de miel. Este vorba despre grill–ul uruguaian.
De asemene, în cadrul evenimentului au avut loc numeroase cursuri de asociere a vinurilor cu mâncarea, oferite gratuit publicului de către somelieri. Ziua de sâmbătă s-a încheiat prin oferirea premiilor celor mai buni bucătari.
Duminică, 2 iunie programul este următorul:
08:00 – Înscrierea concurenţilor; 10:00 – Arad’s Chefs Challenge (profesionişti – probă individuală), partea 1 – categoria porc; 11:00 – Startul competiţiei de preparate culinare reci la categoriile peşte, patiserie şi carving (sculptură în fructe şi legume); 12:00 – Masters of Flames, categoria fel de bază la ceaun (coş secret de ingrediente); 12:30 – Prezentarea celui mai avansat cuptor de pizza din lume (prezintă Bilancia Exim); 13:00 – Startul