O noua lista a Uniunii Europene cu aditivi alimentari autorizati intra in vigoare de la 1 iunie, directivele europene anterioare fiind inlocuite cu o legislatie unica.
Lista, care informeaza operatorii din industria alimentara cu privire la aditivii care pot fi folositi in alimente, precum si la cantitatea si scopurile admise, este bazata pe rezultatele unei cercetari a Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentara (EFSA), desfasurate pe o perioada de cinci ani, potrivit unui anunt publicat pe site-ul EFSA.
In urma analizelor, au fost scosi de pe lista mai multi aditivi si au fost reduse scopurile in care acestia pot fi folositi.
EFSA a redus doza zilnica permisa pentru trei coloranti alimentari, considerandu-se ca expunerea umana la acestia este probabul foarte inalta. Este vorba de E104 Galben de Quinoleina, E110 Galben Auriu si E124: Rosu Ponceau 4R.
O noua lista a Uniunii Europene cu aditivi alimentari autorizati intra in vigoare de la 1 iunie, directivele europene anterioare fiind inlocuite cu o legislatie unica.
Lista, care informeaza operatorii din industria alimentara cu privire la aditivii care pot fi folositi in alimente, precum si la cantitatea si scopurile admise, este bazata pe rezultatele unei cercetari a Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentara (EFSA), desfasurate pe o perioada de cinci ani, potrivit unui anunt publicat pe site-ul EFSA.
In urma analizelor, au fost scosi de pe lista mai multi aditivi si au fost reduse scopurile in care acestia pot fi folositi.
EFSA a redus doza zilnica permisa pentru trei coloranti alimentari, considerandu-se ca expunerea umana la acestia este probabul foarte inalta. Este vorba de E104 Galben de Quinoleina, E110 Galben Auriu si E124: Rosu Ponceau 4R.