Cercetătorii au descoperit că aldehida cinamică şi epicatechină din scorţişoară – doi compuşi care dau dulceaţă specifică acestui condiment, ar putea opri procesul de formare a “nodurilor” de proteina tau, cea care duce la apariţia afecţiunilor neurodegenerative în creier scrie în Journal of Alzheimer’s Disease. Cei care suferă de Alzheimer au un număr mai mare de noduri de proteina tău. Acest tip de proteina se adună în formațiuni ce conduc spre pierderi de memorie.
Oamenii de ştiinţă au descoperit, în teste de laborator, ca aldehida cinamică previne aceste acumulări de noduri, prin protejarea proteinei tau contra stresului oxidativ.
Deocamdată, specialiştii nu se grăbesc să recomande scorţişoară celor bolnavi, pentru că mai au studii de efectuat, şi în prezent nu cunosc care ar fi doza pentru un tratament.
Despre scorţişoară se mai cunoaşte faptul că ar avea un efect şi asupra celor cu diabet de tip 2, atunci când este luată ca supliment pe lângă tratamentul corespunzător recomandat de medici. Se pare că scorţişoară ar regla nivelul zahărului din sânge, scrie apropo.ro.
Cercetătorii au descoperit că aldehida cinamică şi epicatechină din scorţişoară – doi compuşi care dau dulceaţă specifică acestui condiment, ar putea opri procesul de formare a “nodurilor” de proteina tau, cea care duce la apariţia afecţiunilor neurodegenerative în creier scrie în Journal of Alzheimer’s Disease. Cei care suferă de Alzheimer au un număr mai mare de noduri de proteina tău. Acest tip de proteina se adună în formațiuni ce conduc spre pierderi de memorie.
Oamenii de ştiinţă au descoperit, în teste de laborator, ca aldehida cinamică previne aceste acumulări de noduri, prin protejarea proteinei tau contra stresului oxidativ.
Deocamdată, specialiştii nu se grăbesc să recomande scorţişoară celor bolnavi, pentru că mai au studii de efectuat, şi în prezent nu