Directorul de la Drumuri Naţionale – secţia Gorj, Ion Tudor, avertizează că Transalpina nu a fost deschisă oficial şi că de doi ani se circulă „în regim de şantier”. În această săptămână, reprezentanții CNADNR vor face o vizită de lucru pe cea mai înaltă și periculoasă șosea din România, să vadă exact ce lucrări mai sunt de făcut și care sunt de maximă urgență.
Deși mai multe grupuri de turiști s-au confruntat cu probleme pe Transalpina în ultimele săptămâni, după ce au rămas înzăpezite și a fost nevoie de intervenția jandarmilor și a salvamontiștilor, acum se circulă în condiții bune pe cea mai înaltă șosea din România. Reprezentanții Direcției Județene de Drumuri Naționale îi asigură pe cei care vor să meargă pe Transalpina că zăpada nu le va crea probleme, ci doar ploile torențiale trecătoare. Conform spuselor lui Ion Tudor, pe Transalpina se circulă în regim de șantier. „Se poate circula, dar în regim de șantier, pentru că șoseaua nu a fost încă dată în circulație. Probleme mai creează doar ploaia torențială, în rest drumul este bun. Am făcut o semnalizare provizorie în zonele mai periculoase și se mai face consolidare acolo unde se impune”, a declarat Tudor.
Vizită de lucru de Transalpina
În această săptămâna va fi și o vizită de lucru pe Transalpina, la care vor participa reprezentanții Direcției de Drumuri Naționale de la Gorj, Dolj și București pentru a se face o evaluare a lucrărilor realizate și totodată se va stabili ce mai trebuie făcut. „O să facem o verificare în această săptămână, să vedem ce trebuie să mai facem. Sperăm să se rezolve situația mai repede și să dăm drumul la circulație în regim normal. Mai sunt de făcut parapeți, maluri, diguri de protecție și semnalizare”, a mai precizat Ion Tudor.
Directorul de la Drumuri Naţionale – secţia Gorj, Ion Tudor, avertizează că Transalpina nu a fost deschisă oficial şi că de doi ani