Venita la sefia DNA dupa ce opt ani a condus Parchetul General, Laura Codruta Kovesi isi desfasoara intreg repertoriul. Toate procedurile cu care ne-a obisnuit dincolo sunt puse in opera. Arestari si saltari de oameni in strada cu ajutorul mascatilor, difuzarea unor informatii „pe surse”, dirijarea preferentiala a acestora catre redactiile „prietene”, dispretul fata de libertatea cetateanului, anchete care au miros politic, incalcari de competenta in materie de procedura. Si altele.
Cazul Sorin Alexandrescu, directorul Antenelor, este un exemplu cat se poate de concludent in ceea ce priveste maniera in care actioneaza si va actiona, pe tot parcursul mandatului, Laura Codruta Kovesi. Desigur, tinta ultimului dosar deschis de DNA nu este deloc intamplatoare. Prin intermediul lui Kovesi, Traian Basescu, si poate nu numai el, isi plateste politele. Dar si seful DNA are polite de platit. Nu Antena 3 a fost varful de lance al criticilor la adresa fostului procuror general atunci cand, intr-un mod cat se poate de ostentativ si explicit, institutia pe care o conducea si-a permis sa „aresteze” procesele verbale care, sub nicio forma, nu ar fi trebuit sa iasa de la Autoritatea Electorala Centrala? Si, mai mult, conform legilor acestui stat, pe care doamna Kovesi era intaiul chemat sa le apere, este cu desavarsire interzisa, in timpul procesului electoral, orice fel de investigatie penala pe aceasta tema. Tocmai pentru a nu influenta cumva alegatorii ori pe ceilalti actori implicati in numararea si analizarea rezultatelor.
Dar sa revenim. A fost doar un exemplu. Ultimul dintre nenumaratele motive pentru care casele de presa, si in primul rand Antena 3, au formulat critici. Sa ne imaginam insa, ca nu ar exista nicio legatura intre campaniile de presa si acest dosar penal al sefului Antenelor. Si atunci sa analizam pur si simplu ce s-a intamplat, renuntand sa