Europa visată de ctitorii săi postbelici şi adusă în starea sa actuală de epigoni marxişti analfabeţi este un sistem economic şi social căruia îi lipsesc mecanismele de autoreglare.
În termeni cibernetici, Europei îi lipsesc mecanismele feedback negative, adică acele structuri care să blocheze creşterea explozivă a unor tendinţe sociale şi economice şi să readucă echilibrul.
În ciuda conotaţiei sale "negative", mecanismul feedback negativ este esenţial pentru stabilizarea unui sistem economic, social sau mecanic. Când autorităţile vorbesc despre "cercuri vicioase" sau "bucle negative", acestea nu fac decât să îşi dovedească ignoranţa privind fenomenele pe care încearcă să le oprească. Cercul vicios este un exemplu clasic al unui mecanism feedback pozitiv, adică al unei evoluţii explozive, cu potenţiale efecte negative.
Revoluţia este rezultatul "exploziv" al unui sistem social căruia i-au fost eliminate mecanismele de autoreglare, prin suprimarea constantă a opiniilor contrare unui ideal suprem, promovat de aşa-numitele elite.
În DEX, revoluţia este definită ca fiind "ansamblul transformărilor calitative profunde care cuprind fie un sistem în întregime, fie unul sau mai multe subsisteme ale acestuia", dar şi ca "schimbarea bruscă şi de obicei violentă a structurilor sociale, economice şi politice ale unui regim dat".
Reuters scria de curând că "Germania se teme de revoluţie" în condiţiile în care se va renunţa la modelul statului bunăstării din ultimele decade. Agenţia de ştiri a preluat declaraţiile lui Wolfgang Schäuble, ministrul de finanţe al Germaniei, în cadrul unei conferinţe de la Paris.
"Trebuie să înregistrăm mai multe succese în lupta noastră împotriva şomajului din rândul tinerilor", a precizat Schäuble, deoarece "altfel vom pierde lupta pentru unitatea Europei". "Dacă standardele de bunăstare ale Statelor Unite ar