“Întreaga artă a instruirii constă în capacitatea de a trezi curiozitatea naturală a minţilor tinere cu scopul de a-şi satisface această curiozitate ulterior”. “Anatole France”
Pe muzică ambientală medievală, distinsul lăcas de artă ,”Casa cu Lei,” condus de domnul director Lucian Dobârtă, a înviat animat de glasuri de copii, păpuşi, oameni mari cu suflet de copii, zâmbete şi aplauze.
Clasa a IV a Step by Step de la Şcoala Gimnazială nr.4 Bistrita si înv. Diaconu Carmen a fost invitată de doamna copilăriei, Cornelia Apostol, să încerce ineditul. Rezultatul, s-a pus în scenă o adevărată poveste improvizată a vieţii măcelarului Andreas şi descoperirea unui nou mod de interacţionare şi valorificare a calităţilor. Cu ajutorul meşterului păpuşar Corina Vincze, copiii au aflat si tainele meseriei de creator de păpuşi.
Activitatea a fost un cadou făcut copiilor de 1 Iunie, aceştia încheindu-şi vizita admirând exponatele de artă si atelierele de lucru ale meştesugarilor.
Improvizaţia, teatrul de improvizatie, familiarizează copiii cu diferite forme de artă teatrală într-un cadru lipsit de reguli stricte, ce pune accentul pe dezvoltarea personală, colaborare şi nu pe competiţie, ajutându-i să comunice, să devină mai încrezători, să-şi dezvolte limbajul, mişcarea corporală şi intuiţia.
Improvizaţia este abilitatea de a crea, de a cânta, juca, dansa sau vorbi, ca reacţie spontană la ceea ce se întîmplă în jur sau la propriile gânduri sau sentimente. În acest fel sunt create noi moduri de gândire, noi structuri, noi practici.
Improvizaţia, teatrul de improvizatie, sunt o alternativă ce îmbină utilul cu distracţia, ajutând copiii să se dezvolte armonios şi să-şi petreacă timpul liber într-un mod plăcut, interactiv.
“Întreaga artă a instruirii constă în capacitatea de a trezi curiozitate