Haos total în fotbal. Aşteptată cu interes, Adunarea Generală a FRF nu a schimbat cu nimic datele problemei. Au existat variante ca Liga a II-a să aibă o serie de 15 echipe, iar cealaltă de 16, însă o decizie finală va fi luată în Comitetul Executiv, care se va întruni pe data de 11 iunie, atunci când se vor valida clasamentele.
Mai mult, Adunarea Generală a FRF nu a adus, nici de această dată, lămuriri în privinţa sistemului retrogradării în eşalonul secund. În vară, se vehicula varianta, ca urmare a incertitudinii echipelor ce se vor alinia la start, că se vor organiza două serii de 14 echipe, însă, în cele din urmă, Liga a II-a a fost construită pe o tabelă Berger de 16 echipe. Prin urmare, membrii afiliaţi ştiau că vor retrograda locurile 14-16, dat fiind faptul că FRF nu a anunţat, înainte de startul sezonului 2012-2013, alte modificări. Primul care a intervenit pentru lămurirea situaţiei create a fost Auraş Braşoveanu, iniţiatorul LPF 2. De asemenea, preşedintele grupării slătinene, Ionuţ Ivan, a argumentat, în baza regulamentului, faptul că se comite un abuz în situaţia în care se va retrograda de la locul 12, inclusiv, în jos. Justificarea oficialilor FRF, potrivit cărora în 2011 s-a stabilit acest lucru, este demontată de unul dintre membrii CEx, Gheorghe Constantin.
„În 2011 s-a stabilit sistemul competiţional pentru sezoanele 2011-2012, 2012-2013, 2013-2014, aşa este, a fost contestat, s-a anulat. Nu comentez la ce sistem ne raportăm, nu pot spune mai multe, cei implicaţi trebuie să dea un răspuns”, a spus Gheorghe Constantin, reprezentant al cluburilor de Liga a II-a, care este membru în CEx, dar care nu a putut clarifica situaţia.
Dacă justificarea celor din FRF legată de faptul că s-au stabilit în 2011 locurile retrogradabile pică din start, acel plan de reorganizare fiind anulat, varianta apărută în martie, la jumătatea se