Monopoly este unul din jocurile de familie cele mai jucate de 75 de ani încoace, dar s-a descoperit că regulile au fost înţelese greşit, scrie The Telegraph.
Regulile jocului au fost numite “unele dintre cele mai bine păzite secrete”, din moment ce aproape nimeni nu le citea. Acesta este şi motivul pentru care jocul durează atât de mult şi stârneşte atâtea controverse.
Regulile Monopoly au devenit un subiect foarte urmărit după ce un blog de jocuri video a lansat pe Twitter o campanie care să înveţe oamenii cum să joace corect.
Una dintre regulile puţin cunoscute cere ca, dacă un jucător ajunge pe o proprietate, dar nu doreşte să o achiziţioneze, aceasta ar trebui să fie scoasă la licitaţie pentru competitorii rivali.
Ideea din spatele licitaţiei este să arunce jucătorii într-un “război al ofertelor”, în care poate să liciteze şi jucătorul care a ajuns initial pe proprietate, dar nu a dorit să o achiziţioneze. Licitaţia poate să pornească de la orice preţ, iar proprietatea se vinde celui care oferă cea mai mare sumă de bani.
Johnny Nexus, editor la Near Miss, care a pornit campania pentru promovarea regulilor reale ale Monopoly, susţine că folosind instrucţiunile originale creşte plăcerea de a juca.
„În primul rând, creşte viteza jocului. În al doilea rând, regulile reale fac jocul mult mai interesant şi sporesc interacţiunea dintre jucători. În al treilea rând, complică jocul şi îl face să depindă mult mai puţin de noroc, şi mai mult de abilitatea de a risca şi de a gestiona mişcările tale”, a declarat Nexus.
O altă idee greşită des întâlnită între jucătorii Monopoly este aceea că “Parcarea gratis” oferă jucătorilor dreptul la o răsplată materială.
Din 1935, peste 275 de milioane de jocuri Monopoly au fost vândute în 111 ţări, traduse în 43 de limbi, ceea ce înseamnă că peste un miliard de oameni au jucat jocul.