Un studiu elaborat de Boston Consulting Group relevă faptul că un procent de 1% din populația planetei deține 39% din avuția totală, estimată la 135 000 de miliarde de dolari.
Conform estimărilor aceleiași surse, ponderea care le revine bogaților lumii din avuția totală va continua să crească în următorii ani.
Avuţia aflată în proprietate privată a crescut anul trecut la nivel global cu 7,8%, la 135.000 de miliarde de dolari, arată studiul, citat de CNBC.
Cei mai bogaţi oameni ai planetei, adică un procent de aproximativ 1% din total, deţin împreună 52.800 miliarde de dolari, în timp ce persoanele cu active de peste 5 milioane de dolari controlează aproape un sfert din avuţia mondială.
Conform estimărilor economiștilor, această concentrare se va accentua tot mai mult în anii următori, întrucât avuţia celor bogaţi creşte mai rapid decât totalul la nivel global.
Numărul milionarilor a urcat în cursul anului trecut cu 10% şi a ajuns la 13,8 milioane.
Studiul a luat în calcul un avans anual de 4,8% la nivel general în următorii cinci ani, în timp ce, pentru milionari, ritmul va fi de aproape două ori mai rapid.
Averea persoanelor cu peste 5 milioane de dolari va creşte în fiecare an cu circa 8%, iar a celor cu peste 100 de milioane de dolari va spori cu 9,2%.
Creşterea avuţiei bogaţilor este susţinută în economiile dezvoltate de evoluţia pieţelor de capital.
Pentru ţările în curs de dezvoltare, principalele motoare ale creșterii sunt reprezentate de avansul economic şi de economisire.
Sursa info: www.mediafax.ro
Sursa foto: www.v-12news.com Articole similare: Perioada de creștere economică ultrarapidă a Chinei pare să fi luat sfârșit Rezervele valutare ale Chinei însumează în prezent aproximativ cât economia Germaniei! Mesaj de un optimism moderat al șefului Bundesbank: Europa va mai avea nevoie de încă 10 ani