Şoferii care conduc băuţi reprezintă un adevărat pericol în trafic. De aceea, pe parcursul acestei săptămâni, poliţiştii de la Serviciul Rutier îi vor supraveghea atent pe cei care şofează după ce au consumat băuturi alcoolice. Şeful Poliţiei Rutiere Vrancea, comisarul şef Viorel Gheorghe, ne-a spus că acţiunea se desfăşoară la nivel european. De altfel, şi săptămâna trecută poliţiştii de la Rutier au acţionat, printre altele şi pentru depistarea şoferilor care conduc după ce au consumat alcool. De la începutul anului şi până în prezent, pe raza judeţului s-au produs trei accidente grave pe fondul consumului de alcool. În urma acestora, trei persoane au fost rănite grav.
Consumul de alcool constituie un important factor de risc pentru şoferi, pasageri şi ceilalţi participanţi la trafic, crescând şansele de implicare într-un accident rutier. Pentru a conduce în siguranţă, şoferul trebuie să îşi păstreze starea de atenţie, să reacţioneze rapid, să vadă clar şi să aprecieze corect distanţa şi viteza. Alcoolul afectează claritatea vederii, judecata, timpul de reacţie, echilibrul şi capacitatea de a vorbi. Când aceste funcţii sunt afectate, probabilitatea producerii unui accident creşte.
Şoferii care conduc băuţi reprezintă un adevărat pericol în trafic. De aceea, pe parcursul acestei săptămâni, poliţiştii de la Serviciul Rutier îi vor supraveghea atent pe cei care şofează după ce au consumat băuturi alcoolice. Şeful Poliţiei Rutiere Vrancea, comisarul şef Viorel Gheorghe, ne-a spus că acţiunea se desfăşoară la nivel european. De altfel, şi săptămâna trecută poliţiştii de la Rutier au acţionat, printre altele şi pentru depistarea şoferilor care conduc după ce au consumat alcool. De la începutul anului şi până în prezent, pe raza judeţului s-au produs trei accidente grave pe fondul consumului de alcool. În urma acestora, trei persoane au fo