Autoritățile locale din Turburea nu au avut fonduri suficiente pentru a reabilita castelul din localitate, astfel că acesta a fost dat prin hotărâre de consiliu local Mitropoliei Olteniei. Lucrurile par să se miște și cei de la Mitropoliei au prins castelul într-un proiect mai amplu finanțat de la Uniunea Europeană. Mai mult decât atât, a fost angajat un student la Teologie din Turburea care să se ocupe de castel.
Castelul Roșianu a fost preluat la începutul acestui an de Mitropolia Olteniei, pentru că autoritățile locale nu au avut fonduri suficiente pentru a-l reabilita. Deși exista posibilitatea ca acest castel să intre pe mâinile unor străini, asta pentru că la primărie au fost mai multe solicitări din partea unor italieni care voiau să-l cumpere, primarul a decis împreună cu Consiliul Local să-l dea Mitropoliei. Una dintre condițiile puse de autorități a fost să nu fie modificată arhitectura acestuia.
Cei de la Mitropoliei au început demersurile pentru reabilitarea castelului și introducerea lui în circuitul turistic, desemnând chiar o persoană care să se ocupe de acest lucru. „Va fi un proiect mai amplu finanțat de Uniunea Europeană, în care este prinsă și reabilitarea castelului. Nu au început lucrări propriu-zise, în acest moment făcându-se doar măsurători și studii. Din câte am înțeles eu va fi introdus în circuitul turistic, iar asta nu poate decât să ne bucure. Cei de la Mitropolie au angajat cu patru ore un băiat din Turburea, student la Teologie, care să se ocupe de el, să meargă zilnic acolo să vadă cum stă treaba”, a declarat primarul din Turburea, Ion Bârcă.
Autoritățile locale din Turburea nu au avut fonduri suficiente pentru a reabilita castelul din localitate, astfel că acesta a fost dat prin hotărâre de consiliu local Mitropoliei Olteniei. Lucrurile par să se miște și cei de la Mitropoliei au prins castelul într-un proiect mai