Noile speranţe pentru ca oraşul să scape de cablurile aeriene au termen în 2014: se pregăteşte "stingerea" conflictului dintre compania responsabilă de introducerea în subteran a cablurilor din oraş şi primărie.
În paralel, administraţia locală a pregătit amenzi, obligaţii şi responsabilităţi pentru proprietarii de stâlpi şi cabluri aeriene, astfel încât cablurile să fie demontate şi să ajungă şi în realitate în reţeaua subterană Duct City.
Valentin Nica, asociat în CFO Integrator, a explicat că intenţia companiei este de a ajunge la o înţelegere pe cale amiabilă şi de a evita calea instanţelor. "Am trimis propunerea noastră oficială de împăcare şi de rezolvare pe cale amiabilă a neînţelegerii cu municipalitatea. Aşteptăm ca primăria şi Consiliul Local (CL) să semneze aceste documente. Renunţăm la proces şi la orice pretenţie de despăgubiri, iar noi ne continuăm investiţia, dar trebuie ca şi cealaltă parte să îşi asume obligaţiile. Noi renunţăm la orice pretenţie şi stopăm acţiunea în instanţă, dar aşteptăm să se ia măsurile necesare pentru ca noi să putem să ne îndeplinim partea noastră de treabă. CL, conform obligaţiilor contractuale, trebuie să ia măsuri pentru coborârea cablurilor ilegale", a subliniat Nica.
În condiţiile în care se parafează oficial împăcarea dintre cele două părţi şi fiecare dintre parteneri îşi îndeplineşte obligaţiile, întregul oraş ar trebui să aibă cablurile în subteran la final de 2014, "cu un an înainte ca oraşul să fie Capitală Europeană a Tineretului", susţine reprezentantul CFO. "Am investit în acest proiect peste 12 milioane de euro - 7,5 milioane de la bănci şi alte 5 milioane de la acţionari şi deocamdată noi suntem pe minus. De cinci ani. Noi vrem să ducem la capăt acest proiect; din blocarea lui nu câştigă nimeni, nici noi, nici oraşul Cluj-Napoca, dar fiecare trebuie să îşi facă datoria asumată", a mai spus N