Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a declarat că încearcă să redea un statut special oraşului Sulina. ”Există interesul de a asigura un statut special oraşului Sulina. L-a avut multă vreme, l-a pierdut în decenii şi ar trebui să-l recapete din cu totul alte motive - rareori se întâmplă la noi în ţară să ai un sit de mare prestigiu, dar comunitatea să fie foarte mică şi să nu mai fie ea singură capabilă să susţină situl. Şi atunci, evident, este nevoie de un cadru special”, a declarat vineri, în timpul unei conferinţe de presă susţinute la Tulcea, ministrul Culturii, Daniel Barbu, citat de Agerpres. Oficialul guvernamental a subliniat faptul că investiţiile pentru reabilitarea clădirilor de patrimoniu din oraşul Sulina au în vedere îmbunătăţirea vieţii localnicilor. „Este important ca oraşul să fie mult mai pitoresc, atractiv pentru vizitatori, ca oamenii să simtă că au o viaţă de calitate, că au un viitor şi demnitate de persoane. Vom încerca să găsim soluţiile pentru ca Sulina să devină un oraş vibrant”, a menţionat ministrul Daniel Barbu.
La rândul său, directorul general al Institutului Naţional al Patrimoniului (INP), Alexandru Muraru, a subliniat implicarea ministrului în susţinerea proiectelor de reabilitare a monumentelor şi a menţionat că instituţia pe care o conduce a alocat în acest an aproape 300.000 de euro pentru reabilitarea a trei biserici din oraşul Sulina şi pentru execuţia unor lucrări la cetatea Dinogeţia. „Sumele sunt potrivite pentru numărul de obiective pe care îl are judeţul Tulcea, dar îl comparăm cu Bucureştiul unde sunt 2.000 de monumente istorice, iar suma este doar uşor mai ridicată decât cea de aici”, a precizat directorul general al INP, Alexandru Muraru.
Ministrul Daniel Barbu şi directorul general al INP, Alexandru Muraru, au inaugurat vineri Biserica catolică „Sfântul Nicolae” din oraşul Sulina, la finele evenimentului s