Cardul de credit reprezintă un instrument de plată tot mai des folosit de români. Datele BNR arată că anul trecut, atât numărul, cât și valoarea tranzacțiilor cu carduri de credit în România au înregistrat o creștere de circa 20% față de aceeași perioadă a anului precedent.
Cu alte cuvinte, pentru cei care vor să își eficientizeze resursele financiare personale, plata în numerar începe să ţină de domeniul trecutului. Asta pentru că fiecare plată în numerar reprezintă o oportunitate ratată de economisire.
"Plata cu cardul reprezintă o soluție eficientă, cu costuri mai mici decât plățile în numerar, acesta fiind motivul pentru care tot mai mulți români o aleg în detrimentul cash-ului. Analiza tranzacţiilor efectuate de clienţii de carduri de credit Bancpost în primul trimestru al anului 2013 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut arată o creştere de peste 45% a valorii, respectiv cu peste 50% a numărului tranzacţiilor făcute în locaţii de tip băcănii, supermarket-uri sau staţii alimentare carburant. De asemenea, se observă o creştere a utilizării cardului de credit la plată în detrimentul operaţiunilor la bancomat, ponderea tranzacţiilor la comercianţi fiind aproape dublă faţă de retragerile de numerar. În plus faţă de acest trend, clienţii din regiunea Nord Vest au arătat un interes special către segmentul de călătorii şi turism, care a înregistrat astfel o creştere de peste 55% din punct de vedere al volumului, respectiv de 40% ca număr de tranzacţii", declară Vasile Bilaşco, Director Regional Bancpost într-o discuţie în exclusivitate pentru Ziua de Cluj.
De altfel, pe zona cardurilor de credit asistăm la o abundenţă de oferte promoționale, cât şi de programe de loialitate. Un astfel de exemplu este programul "Puncte oriunde", lansat de Bancpost, prin care banca oferă tuturor clienţilor posesori de carduri de credit puncte de fideli