După doi ani de când se judecă dosarul în care fostul subprefect al judeţului Vaslui, Sergiu Marian, săptămâna trecută a avut loc ultimul termen. Procurorii au cerut magistraţilor pedeapsa maximă în acest caz, urmând ca sentinţa să fie dată pe data de 7 iunie.
Cazul în care Sergiu Marian este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu, fals şi uz de fals a ajuns la final, iar fostul subprefect riscă să ajungă după gratii unde poate sta 12 ani, dacă magistraţii vor da curs solicitărilor procurorilor.
Alături de Marian au mai ajuns pe mâna justiţiei şi Mihai Hudum, fost director al Agenţiei Domeniului Statului, pentru instigare la fals şi abuz în serviciu, şi Daniel Prunilă, fost director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI), pentru abuz în serviciu.
„Toate probele administate în cauză dovedesc comiterea faptelor aşa cum au fost ele prezentate, motiv pentru care vă solicităm să pronunţaţi o condamnare la pedeapsa închisorii, orientată spre limitele maxime prevăzute de lege, în regim de detenţie", a solicitat procurorul DNA în pledoaria de la acest ultim termen.
„Aveţi în faţă un dosar complex, care presupune, în mod obligatoriu, o analiză aprofundată a Legilor proprietăţii. Reacţia DNA, în acest caz, este explicabilă până la un punct, cel referitor la modul cum a fost aplicată Legea 18 şi cele ce au urmat. Nu înţelegem, însă, anumite opţiuni pe care le întâlnim în rechizitoriu şi care îl vizează pe inculpatul Sergiu Marian. Noi cerem ca aprecierile să se facă în legătură cu calitatea lui de membru al comisiei judeţene de fond funciar şi nu de subprefect. Dumneavoastră trebuie să judecaţi cât de moral sau imoral este ca un funcţionar public să dobândească anumite proprietăţi prin interpuşi. (....) Nu există nicio probă care să dovedească, să arate că Sergiu Marian ar fi intervenit pentru urgentarea soluţionării cererilor", a