Expozitia de produse traditionale si ecologice din Piata Traian a atras ca un magnet sute de vasluieni. Sâmbãtã, încã de la primele ore ale diminetii, standurile cu produse traditionale de carne din zona Bucovinei au fost luate cu asalt de zeci de clienti. Pe lângã preparate din carne, de un mare succes s-au bucurat dulceturile ecologice, conservele si salatele din fructe, dar si berea de casã. La standurile amenajate în piatã au expus producãtori din mai multe judete – Suceava, Maramures, Iasi, Arges, Harghita.
Sâmbãtã, 1 iunie, zeci de vasluieni au participat la deschiderea expozitiei “Bio – Eco – Natural”, cu ocazia marcãrii Zilelor Mediului, în organizarea Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Vaslui, în parteneriat cu Primãria municipiului Vaslui. La standurile amenajate în Piata Traian au expus peste 25 de producãtori de produse tradi- tionale si ecologice din mai multe judete ale tãrii. Din Piatra Neamt au venit producãtori de cârnati de casã, parizer tãrãnesc, sucuri naturale de fructe, din Iasi au fost prezenti producãtori cu produse atestate traditional din lapte (cascaval, brânzã, smântânã), iar de la Husi au fost prezentate clientilor mai multe sortimente de vinuri. Din zona Bucovinei, cel mai mare succes l-au avut produsele traditionale din carne (cârnati, tobã tãrãnescã, muschi de porc etc.), dar si berea de casã fãrã alcool, preparatã dupã o retetã din localitatea Fãlticenii Vechi, din judetul Suceava. Din judetul Arges au venit producãtori de dulceturi, gemuri si siropuri de fructe (dulceatã de afine, gem de prune, sirop de mure), iar din judetul Maramures au fost aduse la expozit ie produse traditionale de casã din carne.
Expozitia va deveni o traditie
Mãdãlina Nistor, directorul APM Vaslui, a subliniat cã expozitia reprezintã o premierã pentru municipiul Vaslui, dar se doreste ca evenimentul sã devinã o traditie. “Sper sã vã b