Mult trâmbiţatul Campionat de Gătit, organizat în acest weekend în municipiu a înşelat aşteptările administraţiei, dovedindu-se un eşec la capitolul participare. În organizare este implicată şi Primăria astfel că, s-a luat decizia ca această competiţie gastronomică să fie găzduită de Ştrandul Neptun. Deşi în neinspirata alegere a locaţiei s-a mizat pe participarea în număr mare a arădenilor, taman locul a asigurat nereuşita evenimentului.
Ne-am obişnuit deja să vedem evenimente despre care, reprezentanţii municipalităţii spun cu mândrie că vor deveni de tradiţie, înăbuşite în faşă, înainte să se facă bine cunoscute. Din păcate, acesta este şi cazul Campionatului de Gătit în aer liber de anul acesta care, deşi a fost promovat puternic nu a avut nici pe jumătate succesul celui de anul trecut.
Prima ediţie a campionatului gastronomic de la Arad s-a desfăşurat într-o locaţie bine aleasă, terenul de la Expo Arad Internaţional. Chiar locaţia – un spaţiu generos a fost cea care a dat atunci o greutate evenimentului. Trăgând linie la finalul primei ediţii s-a constatat că mii de arădeni au fost prezenţi la cele două zile de spectacol gastronomic. Titlul de „capitală a artei gastronomice“ atribuit Aradului anul trecut, pentru două zile a fost binemeritat din mai multe motive: locaţie, organizare şi participare în număr mare. Marii bucătari internaţionali au avut pentru cine să facă demonstraţii de artă culinară, pentru că arădenii s-au arătat interesaţi şi mai mult, mulţumiţi de organizare. Şi atunci, după un eveniment de succes, în premieră, de ce să schimbi regulile?!
Mutarea campionatului pe ştrand, ca idee de reanimare a ştrandului a fost zadarnică, de vreme ce relele a fost făcute deja. E drept, nici vremea nu a prea ţinut anul acesta cu organizatorii, cele două zile de eveniment consumându-se printre mai multe reprize de ploaie mocănească. Piet