Calitatea conspirată în care a acţionat Sorin Alexandrescu denotă o abilitate sporită de a folosi metode care să îngreuneze identificarea şi tragerea la răspundere, faptele acestuia lezând dreptul cetăţenilor de a fi informaţi cu profesionalism în mass-media, arată instanţa în motivarea arestării, citată de Mediafax.
Judecătoria Sectorului 1 a decis, în 31 mai, arestarea preventivă pentru 29 de zile a directorului general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, acuzat că l-a şantajat pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei să semneze un contract de retransmitere prin satelit a programelor Antena TV. Decizia de arestare preventivă a fost contestată de Sorin Alexandrescu la Tribunalul Bucureşti, urmând să fie judecată în 6 iunie.
“Inculpatul (Sorin Alexandresc- n.r.), în loc să îsi dea acordul pentru difuzarea materialelor de presă în scopul informării publicului, a înţeles să dobândească prin aceasta avantaje financiare în mod ilicit, prin constrângerea părţii vătămate (Ioan Bendei- n.r.) să accepte condiţiile care i-au fost impuse”, a notat instanţa în documentul citat.
De asemenea, judecătorul a arătat că Sorin Alexandrescu “s-a folosit de funcţia importantă pe care o deţine în cadrul grupului Intact Publishing, aflându-se în poziţia de a exercita o mare influenţă asupra opinei publice, pentru a obţine beneficii materiale, valoarea folosului urmărit de inculpat fiind extrem de ridicată”.
Potrivit instanţei, Sorin Alexandrescu a profitat de faptul că era directorul unui trust media şi, “contrar deontologiei profesionale”, a înţeles să valorifice informaţiile pe care le avea în interesul său şi al companiei pe care o conducea, “îngrădind libertatea psihică a părţii vătămate”.
Calitatea conspirată în care a acţionat Sorin Alexandrescu denotă o abilitate sporită de a folosi metode care să îngreuneze identificarea şi tragerea la răspundere, f