1949 – Se naște Gheorghe Mencinicopschi. În acel moment, margarina vegetală s-a cutremurat de teamă, deoarece și-a dat seama că a venit pe lume un mare inamic al ei.
1953 – Moare Iosif Visarionovici Stalin. Mencinicopschi, pe atunci în vârstă de numai patru ani, emite ipoteza cum că Stalin nu s-a stins din cauze naturale, ci a fost otrăvit de un apropiat, cel mai probabil punându-i cartofi prăjiți în mâncare.
1964 – Prima întâlnire a lui Mencinicopschi cu roșiile turcești. Viitorul expert în cercetări alimentare își avertizează apropiații că legumele importate din Turcia nu sunt bune, deoarece conțin pesticid, iar pesticidul e aproape la fel de grav ca patricidul, matricidul și regicidul.
1967 – Într-o zi, în timp ce Mencinicopschi se întorcea de la liceu, margarina vegetală îl ia deoparte și îl întreabă dacă are ceva personal cu ea, deoarece nu pricepe de ce o tot denigrează pe unde apucă. Scârbit, Dr. Menci îi spune să ia mâna de pe că, că-l murdărește de grăsimi saturate.
1970 – Teribil de ipohondru, Mencinicopschi merge la medic, temându-se să nu fi luat vreo boală după ce a stat în autobuz lângă o persoană care mânca cartofi prăjiți.
1976 – Devenit un expert de renume în domeniul cercetărilor alimentare, Mencinicopschi ține să le amintească colegilor lui mai idealiști că mâncarea trece totuși prin stomac.
1980 – Atunci când își găsește apartamentul spart, sertarele deschise haotic și cărțile din bibliotecă aruncate în dezordine de jos, Mencinicopschi are deja în mine un suspect: margarina vegetală. Urmele de acizi grași trans și de sorbat de potasiu nu fac decât să-i confirme bănuielile. După numai câteva zile, margarina este arestată în gara din Ploiești și trimisă la penitenciarul Rahova, unde le e servită deținuților la micul dejun.
1987 – Mencinicopschi îi sfătuiește pe români să nu mai consume conopidă, deoare