Acestea sunt unele dintre prioritățile perioadei 2014-2020. Proiectele vor fi întocmite în funcție de liniile de finanțare dispuse de Bruxelles și de ministere.
Reprezentanții Primăriei Roman lucrează la o strategie a municipiului pentru perioada 2014 – 2020. Săptămâna trecută, primarul Laurențiu Dan Leoreanu a organizat o ședință tehnică împreună cu directorii din Primăria Roman, pentru a discuta despre proiectele ce ar trebui implementate în următorii șapte ani, mai ales că, în cursul acestei săptămâni, șeful administrației publice locale va participa și la o întrunire a Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, tot pe această temă.
“Strategia este în lucru. Vreau, încă din această vară, să dau drumul unui sondaj de opinie publică, să intru pe fiecare zonă, pe fiecare cartier, pentru a testa nevoile și dorințele cetățenilor. Nu vorbim de punerea unei băncuțe sau de asfaltarea unei alei. Pe acestea le putem face noi. Vorbim de proiecte pe care să le avem în completarea strategiei municipale de dezvoltare pentru perioada următoare”, a afirmat Laurențiu Dan Leoreanu.
Primarul Romanului nu a putut dezvălui multe dintre posibilele investiții ale următorilor ani, din cauză că nu se știe, încă, la nivel național, care vor fi principalele domenii ce vor primi finanțare de la Uniunea Europeană. “Ne dorim, în principal, reparații pe rețeaua de apă și canalizare, realizarea infrastructurii rurale – și mă refer aici la cartierul Nicolae Bălcescu și la cartierul Petru Rareș -, reabilitarea unor străzi și bulevarde din municipiul Roman. Eventual, dacă putem atrage fonduri și va exista colaborare, ne dorim să reabilităm Casa de Cultură a Sindicatelor din Roman, iar alături de Consiliul Județean Neamț și Arhiepiscopia Romanului și Bacăului intenționăm reabilitarea centrului social multifuncțional «Precista Mare». De asemenea, vrem modernizarea