Maxim 50 de salariaţi ai Oficiului Judeţean Vrancea al Poştei Române ar putea să fie disponibilizaţi în cadrul procesului de reorganizare a companiei. La nivel naţional se estimează un număr de 3.650 de salariaţi, reprezentând 11,4% din personal, cifra fiind stabilită în urma negocierilor privind aplicarea normării muncii derulate între conducerea Poştei şi sindicate. Numărul final al persoanelor care vor părăsi Poşta Română în fiecare judeţ, dar şi condiţiile în care vor fi efectuate disponibilizările vor fi stabilite la negocierile care vor avea loc astăzi şi mâine, la Bucureşti.
În Vrancea, cei mai mulţi salariaţi disponibilizaţi vor fi de la oficiile din mediul urban, unde s-au pierdut şi cele mai multe prestaţii. La negocieri va participa şi liderul de sindicat din Vrancea, Ion Bercaru. Tot în cadrul întâlnirilor de la Bucureşti va fi stabilit şi nivelul salariilor compensatorii plătite factorilor poştali disponibilizaţi. Cel mai probabil, aceştia vor primi salarii compensatorii în funcţie de vechime, la care se adaugă şi ajutorul de şomaj. Banii pentru aceste salarii sunt prevăzuţi printr-o Ordonanţă de Urgenţă, fiind o condiţie pentru reorganizarea companiei devalizată în perioada regimului pedelist. Din primele informaţii, se pare că, în prima etapă, factorii poştali vor alege dacă vor să plece din companie, iar în etapa a doua vor fi stabilite persoanele disponibilizate în funcţie de sancţiunile primite, activitatea la locul de muncă.
Ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica, a afirmat duminică la emisiunea „După 20 de ani“, că Poşta Română putea fi o companie profitabilă dacă nu ar fi fost „devalizată şi jumulită într-o manieră oribilă“ prin încheierea mai multor contracte „păguboase şi defavorabile“ . „Când am plecat de la conducerea ministerului, în 2004, Poşta Română nu ştia ce să facă cu banii. Dacă îmi aduc bine am