Atacurile cibernetice asupra securităţii sunt o ameninţare nu doar pentru Statele Unite, cât şi pentru alte ţări, printre care şi China, a spus sâmbătă secretarul american al Apărării, Chuck Hagel.
”Acestea sunt ameninţări la adresa Chinei. Sunt ameninţări la adresa oricărei ţări. Împărtăşim aceste interese comune”, a declarat şeful Pentagonului la o audienţă la care au participat miniştrii apărării şi comandanţii militari din ţările din zona Asia-Pacific şi dincolo de aceasta, notează agenţia de presă Xinhua.
Hagel, care a povestit experienţele sale când a vizitat China în anii '80, pe vremea când era cofondator al unei companii de telefonie mobilă, a declarat că a văzut ameninţările la adresa securităţii ca un exemplu de provocare ce vine odată cu tehnologiile emergente.
Ameninţările la adresa securităţii cibernetice au fost un subiect recent de discuţii şi speculaţii, conform cărora o parte din atacuri ar fi venit chiar din China.
Bineînţeles că China a negat acuzaţiile şi a declarat că şi ei se confruntă, ca oricare altă ţară, cu ameninţări la adresa securităţii cibernetice.
Hagel a spus că nu este uşor să identifici cine se află în spatele unui atac cibernetic.
”De asemenea, aceasta este una dintre situaţiile care te pun sub riscul unor greşeli de calcul periculoase şi greşeli cu privire la cine a fost în spatele unui atac”, a spus el.
Abordarea unor astfel de provocări este o abordare de interes comun, a declarat secretarul american de apărare.
Hagel a subliniat în continuare abordarea SUA la securitatea regională în Asia-Pacific, spunând că singura superputere militară a lumii, în plus faţă de implementarea a 60% dintre activele sale navale din Pacific până în 2020, a pus 60% din forţa aeriană în străinătate, inclusiv aeronave tactice şi bombardiere.
Unele dintre forţele armate ale SUA ce vin din Irak