Formarea profesională după modelul german pentru companiile din Germania care desfăşoară activităţi în judeţul Braşov, dar şi pentru cele româneşti, continuă la Braşov.
După şcoala „Kronstadt“, deschisă în municipiu în septembrie 2012, din septembrie 2014, la Colegiul Tehnic „Ioan Şenchea“ din Făgăraş va funcţiona o astfel de unitate de învăţământ pentru pregătirea lucrătorilor din turism, a anunţat astăzi consilierul local al Forumului Democrat al Germanilor Braşov, Christian Macedoschi.
„Am avut discuţii cu managerii unor hoteluri din Sibiu, Braşov şi Poiana Braşov care s-au arătat interesaţi să-şi formeze angajaţi în domeniul turismului. Pentru început se vor pregăti elevi în patru meserii: specialist în hotelărie, specialist în gastronomie, specialist în gastronomie sistematizată pentru lanţurile de fast-fooduri existente şi bucătar. Va fi câte o clasă de elevi pentru fiecare specialitate. Ne dorim ca aceste meserii să se înveţe în doi ani. La Colegiul «Ioan Şenchea» există o infrastructură excelentă, singura problemă ar fi lipsa dotărilor pentru meseria de bucătar. Ca şi la şcoala profesională «Kronstadt» din Braşov care în 2014 va avea prima promoţie, 30% din programa şcolară va fi teorie şi 70% practică“, a spus Macedonschi.
La rândul său, preşedintele Clubului Economic German din Braşov, Werner Braun, a declarat că este nevoie de o altfel de forţă de muncă pe piaţa muncii în prezent.
„Continuăm ce am început prin crearea şcolii profesionale «Kronstadt», unde din toamnă vom mai introduce trei noi meserii: matriţer, sudor şi prelucrător piele. Dorim să promovăm acest sistem şi cred că este foarte important că Braşovul a reuşit împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Primăria, Clubul Economic German şi companiile germane care desfăşoară activităţi economice în judeţ să înfiinţăm această şcoală pilot. Este nevoie de alte meserii pe p