Cu dieta potrivită, ne putem îmbunătăţi capacităţile cognitive cu 20% , potrivit Organizației Mondiale a Sănătăţii.
,,Alimentele sunt ca nişte compuşi farmaceutici care afectează creierul. Dieta, exerciţiile şi somnul au potenţialul de a afecta sănătatea creierului şi funcţiile mentale, aşa că prin alegerea alimetaţiei potrivite ne putem stimula activitatea cerebrală şi putem întârzia îmbătrânirea creierului”, a declarat Fernando Gómez-Pinilla, profesor la UCLA, citat de doctorulzilei.ro.
Vă prezentăm mai jos o listă de alimente benefice pentru creier:
1. Fructele de pădure conţin antioxidanţi care îmbunătăţesc atât memoria, cât şi coordonarea motorie. James A. Joseph, specialist în neuroştiinţe susţine că antioxidanţii din fructele de pădure contraatacă stresul oxidativ funcţionând ca un agent antiinflamator.
2. Fructele de pădure consumate în combinaţie cu nuci sau avocado pot preveni apariţia bolilor neurodegenerative.
3. O singură babană conţine cantitatea zilnică de glucoză necesară pentru creier.
Potrivit specialistului Leigh Gibson, creierul funcţionează cel mai bine atunci când prin fluxul sanguin circulă 25 de grame de glucoză (cantitatea aproximativă pe care o conţine o banană).
4. Ouăle conţin o grăsime asemănătoare cu vitamina B, numită colină. Aceasta îmbunătăţeşte atât memoria, cât şi timpul de reacţie al minţii. În plus, studiile au mai demonstrat şi că această grăsime poate diminua efectele oboselii.
5. Somonul conţine omega-3, proteine, fier şi vitaminele B, motiv pentru care acest aliment susţine buna funcţionare a memoriei, ajutând la concentrare şi raţionalizare.
6. Consumul de vinete va avea grijă de creierul tău îmbunătăţind comunicarea dintre celulele cerebrale şi moleculele mesagere.
7. Cofeina, substanţa care se găseşte în cafea, a