Nici nu ne aşteptam să fie altfel situaţia la Petroşani, decât dezastruoasă, după cum se vede în imaginea alăturată. Aşa se întâmplă după fiecare târg sau festival.
Nici nu se poate evita dezastrul de pe stradă, pentru că metodele de preluare a deşeurilor sunt limitate, containere puţine şi toalete puţine. Gunoiul de pe stradă nu ar fi chiar aşa o mare problemă, pentru că se curăţă rapid de muncitorii de la salubritate. Dar, pe lângă cel de pe stradă, mult gunoi ajunge în Maleia, şi stă captiv acolo, printre buruieni, până este luat de apă şi purtat spre Jiu.
O terasă a vândut aproximativ 24 de butoaie de bere weekendul ce tocmai a trecut. La atât de multă bere consumată, chiar dacă e scabros, e lesne de închipuit câtă urină s-a scurs pe pereţii imobilelor din apropiere. Singurele toalete, pe care majoritatea le-a ratat, au fost cele din Parcul Pensionarilor.
O altă chestiune, care încalcă normele sanitare, este pregătirea preparatelor sub prelata sub care stătea toată lumea la masă, în ploaie, singura sursă de apă fiind castronelele de tablă umplute, nu ştim de la ce robinet, în care bucătăresele îşi înmuiau mâna înainte de a modela sutele de mici prăjiţi pe grătare. Asta este partea urâtă a Zilelor Petroşaniului, dar şi partea cea mai profitabilă. Comercianţii, mai ales cei cu produse alimentare, sigur nu au ieşit în pagubă. Şi nici organizatorul spectacolului…
Nici nu ne aşteptam să fie altfel situaţia la Petroşani, decât dezastruoasă, după cum se vede în imaginea alăturată. Aşa se întâmplă după fiecare târg sau festival.
Nici nu se poate evita dezastrul de pe stradă, pentru că metodele de preluare a deşeurilor sunt limitate, containere puţine şi toalete puţine. Gunoiul de pe stradă nu ar fi chiar aşa o mare problemă, pentru că se curăţă rapid de muncitorii de la salubritate. Dar, pe lângă cel de pe strad