Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Ilie Niţă, a anunţat că rezolvarea problemei celor 160,5 tone de ciment rămase în curtea Poliţiei de Frontieră nu este de competenţa administraţiei judeţene. Ilie Niţă a prezentat în şedinţa de ieri a Consiliului Judeţean Suceava rezultatele verificărilor efectuate cu privire la situaţia celor 160,5 tone de ciment, rămase la Rădăuţi după inundaţiile din anul 2008. Niţă, care a condus comisia care a făcut verificări în acest caz, a precizat că proprietarul întregii cantităţi de ciment este Agenţia Naţională pentru Locuinţe, şi nu Consiliul Judeţean sau Prefectura Suceava. El a explicat că după inundaţiile din anul 2008, comitetul eptnru situaţii de urgenţă a stabilit necesarul de materiale pentru reconstrucţia a 197 de case şi pentru reabilitarea altor 59 de locuinţe. Vicepreşedintele CJ Suceava a declarat că toate materialele de construcţie trimise de la ANL sau Rezerva Statului au fost depozitate în trei centre din Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc şi Rădăuţi. Ilie Niţă a arătat că trei primării din judeţ care nu au mai reconstruit casele sinistraţilor nu au ridicat cantităţile de ciment care le-au fost repartizate, respectiv Arbore – 138 de tone, Bălcăuţi – 7,5 tone şi Cacica – 15 tone. „Acest ciment este depreciat şi pietrificat. Prefectura şi Consiliul Judeţean Suceava nu sunt proprietarii acestui ciment, pentru că cel care l-a cumpărat este Agenţia Naţională pentru Locuinţe”, a spus Niţă.
La rândul său, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a spus că Prefectura Suceava a început demersurile pentru ca toată cantitatea de ciment rămasă la Poliţia de Frontieră din Rădăuţi să fie trimisă către o firmă de specialitate pentru a fi reprocesată sau refolosită.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Ilie Niţă, a anunţat că rezolvarea problemei celor 160,5 tone de ciment rămase în curtea Poliţiei de