Anul trecut doar 3% din producţia de la SC Rulmenţi Bârlad a ajuns pe piaţa internă şi, poate de aceea, începutul acestui an a fost dificil şi s-a soldat cu pierderea locului de muncă pentru 250 de angajaţi ai fabricii de la Bârlad
Principalele piețe de desfacere pentru fabrica din Moldova sunt statele Austria, Brazilia și Germania. În schimb, în țara noastră sunt la mare căutare rulmenții care provin din China.
Această stare de fapt l-a împins pe deputatul de Vaslui Tudor Ciuhodaru să aibă o inițiativă originală. Parlamentarul a invitat firmele românești din industrie să apeleze la produsele de la Rulmentul, numele popular sub care este cunoscută fabrica, și să nu mai aducă produse din alte state.
''Solicit firmelor româneşti şi celor care pot sprijini industria bârlădeană să ia în considerare producţia de calitate a SC Rulmenţi Bârlad, în aşa fel încât în acest an să ajungem la o desfacere pe piaţa internă de cel puţin 10% şi să asigurăm stabilitatea celor 2.000 de bârlădeni care mai lucrează încă în această fabrică'', a spus Ciuhodaru.
Şi prefectul judeţului Vaslui, Radu Renga, a promis că va sprijini fabrica bârlădeană în vederea obţinerii de contracte noi, după ce sindicaliştii fabricii i-au cerut ajutorul, într-o şedinţă a Comisiei de Dialog Social.
Istoria companiei cu capital privat în acest moment a început în 1951 când s-a semnat actul de înființare a "Întreprinderii Rulmentul Bârlad", dar de-abia în luna mai a anului 1953 s-a obţinut primul rulment bârlădean.