Ingrediente
- 400 grame carne de vită tocată (pulpă, rasol alb, muschiuleţ)
- o ceapă galbenă
- o jumătate de morcov
- 2 fire de tulpină de ţelină
- sare
- piper
- sos de roşii
- boia de ardei iute
- boia de ardei dulce
- ulei de măsline
- 3 căţei de usturoi
- 1/2 cutie de spaghete
Mod de preparare
Spaghetele se pun la fiert într-o oală, cu sare şi o lingură de ulei de măsline, şi se lasă la fiert conform timpului indicat pe ambalaj(timpul de fierbere al acestora diferă în funcţie de grosime). Este foarte important să nu achiziţionezi carnea de vită gata tocată, ci să rogi vânzătorul să o toace în faţa ta. Astfel, vei putea alege o bucată fără pic de grăsime, iar produsul final va fi unul mai sănătos.
Ceapa se toacă mărunt împreună cu usturoiul, morcovul şi tulpina de ţelină şi se pun la călit pentru 3 minute într-o tigaie cu ulei de măsline. Mai apoi se adaugă carnea, o jumătate de pahar de apă, şi se lasă să fiarbă minimum 35 de minute. După un sfert de oră de fierbere, se adaugă şi sosul de roşii. Este foarte important ca sarea să se adauge înspre final, pentru a evita întărirea cărnii de vită. La sfârşit, se adaugă toate condimentele (sare, piper, boia dulce, boia iute), se încorporează şi se stinge focul.
Sosul se amestecă cu spaghetele fierte în prealabil. Se servesc cu parmezan ras.
Poftă bună!
Ingrediente
- 400 grame carne de vită tocată (pulpă, rasol alb, muschiuleţ)
- o ceapă galbenă
- o jumătate de morcov
- 2 fire de tulpină de ţelină
- sare
- piper
- sos de roşii
- boia de ardei iute
- boia de ardei dulce
- ulei de măsl