INGREDIENTE
- 1 kg de mere
- 200 g zahar
- 1 pachet de aluat foietaj
- 1 ou
- scortisoară
- esenţă de rom
- zahăr pudră
MOD DE PREPARARE
Aluatul foietaj se dă cu făină şi se întinde cu ajutorul unui făcăleţ. Se taie în două bucăţi şi se lasă deoparte. Merele se curăţă de coajă, se dau pe răzătoare şi se pun într-un bol. Peste mere se adaugă zahărul, esenţa de rom şi scorţişoara. După 15-20 min, compoziţia se scurge de sucul lăsat de mere şi se aşează uniform peste cele două bucăţi de aluat. Foile se rulează, şi apoi se taie bucăţele căte 10 cm.
Cuptorul se încălzeşte la 180 de grade, iar strudelul se aşează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se sparge un ou şi se bate bine, pentru ca mai apoi să fie folosit la ungerea ştrudelului pe deasupra.
Tava se bagă la cuptor pentru 30-35 de minute.
La final, după ce s-a răcit, ştrudelul se pudrează cu zahăr pudră.
Poftă bună!
foto simplufeminin.com
INGREDIENTE
- 1 kg de mere
- 200 g zahar
- 1 pachet de aluat foietaj
- 1 ou
- scortisoară
- esenţă de rom
- zahăr pudră
MOD DE PREPARARE
Aluatul foietaj se dă cu făină şi se întinde cu ajutorul unui făcăleţ. Se taie în două bucăţi şi se lasă deoparte. Merele se curăţă de coajă, se dau pe răzătoare şi se pun într-un bol. Peste mere se adaugă zahărul, esenţa de rom şi scorţişoara. După 15-20 min, compoziţia se scurge de sucul lăsat de mere şi se aşează uniform peste cele două bucăţi de aluat. Foile se rulează, şi apoi se taie bucăţele căte 10 cm.
Cuptorul se încălzeşte la 180 de grade, iar strudelul se aşează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se spar