Să te concentrezi după un prânz copios poate fi o provocare pentru oricine. Pentru a evita acest lucru, specialiştii recomandă şase alimente care îmbunătăţesc capacitatea de concentrare şi memorie.
Patricia Bannan, autoarea cărţii „Eat Right when Time is Tight“, spune că soluţia stă în alimentarea organismului cu mâncăruri care conţin nutrienţi precum fibrele şi acizi graşi esenţiali, informează „Huffington Post“.
Avocado
Este bogat în grăsimi momosaturate, care ajută la comunicarea dintre celulele creierului. „Grăsimile monisaturate asigură că inima şi creierul primesc sângele de care au nevoie pentru a funcţiona la capacitatea sa maximă“, declară Bannan.
Mai mult, acesta este foarte bogat în fibre, un avocado conţinând între 11 şi 17 grame.
Iaurt
Combinaţia de proteine şi calciu care se găseşte în iaurt te ajută să te concentrezi. Studii recente arată că aminoacidul tyrosin, care se află în iaurt, este responsabil de producerea neurotransmiţătorilor dopamină şi noradrenalină, care te fac mai alert.
Banane
Potrivit unui studiu, studenţii au putut să înveţe şi au avut rezultate bune după ce au consumat banane. Bananele sunt bogate în potasiu, magneziu, vitamina C şi fibre, care contribuie la memorie. Cel mai important, ele conţin vitamina B6, care ajută la producerea de serotonină şi dopamină, care facilitează concentrarea.
Ceai
În timp ce cafeaua, ciocolata neagră sau chiar sucul te pot duce într-o stare alertă, ceaiul ar putea să te ajute să gândeşti mai limpede, potrivit unui studiu publicat în jurnalul „Biological Psychology“. Cercetătorii susţin că atunci când este consumat cu cofeină, un aminoacid unic din ceai măreşte timpul de reacţie şi îmbunătăţeşte memoria.
Ouă
Ouăle conţin nouă aminoacizi esenţiali, care nu pot fi produşi de organism, dar de care creierul are nevoie. Gălbenuşul de ou