Ştie ce mănâncă fiecare, dar şi când are o zi proastă. Îşi dă seama de dispoziţia animalelor după mers, privire şi zgomotele pe care le fac.Pe Ştefan Teodorescu îl găseşti cât e ziua de mare printre păsări, animale şi reptile. Nu s-a plicitisit niciodată în cei 17 ani de când este tehnician la Grădina Zoologică.
Tatăl său este responsabil de pasiunea pe care o are pentru necuvântătoare.
„A fost un pionier în acvaristică şi a ştiut să-mi insulfle şi mie această dragoste“, spune Ştefan în timp ce nu stă locului o secundă. „Dacă n-aş fi făcut cu sufletul această meserie, nu mai rezistam atâţia ani. Animalele sunt cea mai mare satisfacţie a vieţii mele. Le îngrijesc la fel ca pe copiii mei. Mereu am făcut ce mi-a plăcut. Fără pasiune, dai chix“, recunoaşte Ştefan.
Pe gustul fiecăruia
Toate cele 80 de specii vieţuitoare îl cunosc după glas, iar fiecare se bucură în felul ei când îl simt în preajmă. Fără el, nimeni nu mişcă un deget în Grădină. În fiecare dimineaţă la ora 6.00 îşi face rondul pentru a trece în revistă cum se simte fiecare. Pe Sherkan, tigrul, în vârstă de 33 de ani, îl lasă în voia tabieturilor sale. Hipopotamului Coop, cel mai bătrân din România, îi duce în fiecare zi câte 50-60 kilograme de alimente, printre care obligatoriu o găleată de morcov. „Vara este mai dificil pentru ei că este forate cald. Măferesc să le dau fructe şi legume îngheţate pentru că nu vreau să răcească. Sunt sensibile. Eu mai bine previn, decât să tratez. Le pun dozele de vitamine în apă pentru a le creşte imunitate“, ne spune Ştefan.
Respect pentrumeserie
Sunt şi lucruri care îl deranjează şi spune că cel mai mult s-ar bucura dacă unii vizitatori ar respecta animalele. Nu-i place când oamenii stresează animalele şi spune cu regret că pe Costică l-a pierdut sintr-o prostie. „Era cel mai frumos cerb lopătar pe care l-am