Inundaţiile au pus în alertă toate ţările din Europa Centrală. Cel puţin zece oameni şi-au pierdut viaţa, alţi câţiva sunt daţi dispăruţi şi mii de familii au fost evacuate, mai ales în Germania, Cehia şi Austria.
Şi la Budapesta s-au luat măsuri pentru apărarea oraşului, după ce Dunărea a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 50 de ani.
Traficul fluvial pe Dunăre a fost suspendat în Austria, după ce fluviul s-a revărsat în mai multe zone. Sute de oameni au fost evacuaţi din calea şuvoaielor cu ajutorul armatei, iar specialiştii prevăd că inundaţiile vor avea urmări mai grave decât în 2002, când pagubele materiale s-au ridicat la 7,5 miliarde de euro.
O româncă stabilită în Austria ne-a trimis imagini surprinse chiar la periferia de nord a Vienei, unde Dunărea a ieşit din matcă şi mai multe străzi sunt inundate.
La Budapesta, viitura de pe Dunăre este aşteptată lam finalul acestei săptămîni. Primăria a decretat starea de alertă şi a început lucrările de protecţie pe maluri. Autorităţile au pregătit patru milioane de saci cu nisip, iar cinci mii de oameni sunt mobilizaţi pentru a interveni unde va fi nevoie.
În Cehia, ploile torenţiale şi inundaţiile au făcut, până acum, şapte victime, dar bilanţul ar putea fi mai grav. Starea de urgenţă a fost decretată în aproape toată Boemia, regiunea de vest a ţării.
Situaţia a continuat să se agraveze, ieri, în sudul şi estul Germaniei. Autostrada dintre Munchen şi Salzburg a fost parţial inundată. Mai la nord, în Saxonia, armata a venit în ajutorul localnicilor.
Cancelara Angela Merkel este aşteptată să viziteze astăzi zonele sinistrate.
Citeşte mai multe despre: inundatii inundatii Europa Centrala evacuari
Inundaţiile au pus în alertă toate ţările din Europa Centrală. Cel puţin zece oameni şi-au