Liderii USL se feresc să apere Trustul Intact în scandalul legat de Sorin Alexandrescu. Cei de la vârf au evitat studiourile Antena 3, iar unii dintre invitaţii din eşalonul doi nu s-au pronunţat pe subiect
Politicienii din PSD şi PNL au o atitudine rezervată faţă de acuzaţiile de şantaj aduse de DNA la adresa directorului Antena Group, Sorin Alexandrescu. Preşedinţii şi vicepreşedinţii celor două partide au evitat, cu câteva excepţii, studiourile Antenei 3, lăsând această misiune pentru cei din eşalonul doi. În plus, o parte dintre cei care s-au dus la emisiuni au evitat să comenteze punctual pe cazul Alexandrescu.
În primele zile ale scandalului de şantaj, 30 mai – 2 iunie, când subiectul era fierbinte, emisiunile postului Antena 3 au părut părăsite de politicienii din USL, altădată omniprezenţi. Majoritatea celor care au comentat cazul Alexandrescu au fost angajaţi ai postului sau invitaţi din afara sferei politice, precum Mugur Ciuvică sau Bogdan Chirieac.
Printre aceştia s-au strecurat şi câţiva politicieni: Mircea Diaconu (PNL), Victor Ciorbea (PNL), Cătălin Croitoru (PSD) sau Corina Creţu (PSD).
Invitaţii au fost, însă, în situaţii diferite. Mircea Diaconu, de exemplu, a fost singurul care s-a implicat efectiv şi a contestat arestarea lui Sorin Alexandrescu, pe care a caracterizat-o drept „un gest cu atât mai periculos cu cât a fost făcut în condiţii de pace“. În schimb, europarlamentarul PSD Corina Creţu fusese invitată pentru un alt subiect şi s-a mulţumit să facă doar o paralelă vagă între cazul Alexandrescu şi cazul Năstase.
În 3 iunie, reprezentarea USL a fost ceva mai consistentă: vicepreşedintele PNL Mariana Câmpeanu, colegul său de partid Sorin Roşca Stănescu şi social-democraţiii Mădălin Voicu şi Codrin Ştefănescu. Trebuie, însă, menţionat că unii dintre ei nu s-au pronunţat punctual pe scandalul legat de Sorin Alexandres