La fel ca în bancul cu accidentul de la Cernobîl, cum că s-a sinucis toată conducerea centralei nucleare cu excepţia unui inginer care "nu a fost găsit acasă", şefii direcţi ai funcţionarei prinse că a luat şpagă ca să scape un orădean de plata taxei auto - directorul adjunct Tănase Miculescu şi şeful de serviciu Ioan Guler - şi-au cerut lunea trecută, de bună voie şi nesiliţi de nimeni, trecerea pe funcţii de execuţie.
"Cei doi şi-au asumat o parte din lucrurile nu tocmai normale care au avut loc în Direcţia Economică", susţine viceprimarul Ovidiu Mureşan. Noua conducere are ordine clare să instituie proceduri care să elimine posibilitatea şpăgilor, dar şi să crească încasările la buget prin intensificarea executărilor silite.
Maziliţi de Valerica
Adjunctul Direcţiei Economice, Tănase Miculescu, şi şeful Serviciului Impunere Persoane Fizice, Ioan Guler, au fost traşi pe linie moartă. Profitând de scandalul de corupţie declanşat în urmă cu trei săptămâni, conducerea municipalităţii i-a îndepărtat din funcţie începând cu data de 1 iunie. Măsura nu i-a surprins nici măcar pe maziliţi. Alimentate de nemulţumirea primarului Ilie Bolojan faţă de gradul de încasare a impozitelor, zvonurile unei iminente înlocuiri a directorului adjunct Tănase Miculescu circulau încă din 2012.
Funcţionar cu o experienţă în finanţe de 22 de ani şi doctorand în economie, Miculescu rămăsese singurul director din Primărie moştenit din epoca Filip. Penultimul supravieţuitor, Silviu Lucuţa, fusese schimbat încă din martie, când Direcţia de Informatică pe care o conducea a fost desfiinţată, fiind absorbită în noua structură de Monitorizare a Cheltuielilor de Funcţionare şi de Organizare a Evenimentelor.
Coleg de birou şi şef direct al Valericăi Benţe, funcţionara prinsă că a luat 2.000 de lei de la un poliţist sub acoperire pentru a face pierdută urma taxelor auto pe