Îţi doreşti să fii în formă tot timpul sau te lupţi cu kilogramele în plus? Iată o listă cu alimentele cele mai sărace în calorii care nu trebuie să lipsească din dieta ta de bază.
Este cunoscut pretutindeni ca fiind una dintre cele mai sănătoase legume. Trebuie foarte puțin fiert. Ar trebui mai degrabă opărit pentru a-și păstra toate proprietățile. Poate fi consumat și crud, în salate, pentru a avea o eficienţă maximă.
Deși au doar 4% carbohidrați, morcovii reprezintă o excelentă sursă de caroten, pigmentul galben-portocaliu ce le dă și culoarea specifică. Această substanță, precum alfa și beta-carotenul, se poate transforma în interiorul organismului în vitamina A, purtând numele de pro-vitamină. Carotenoidele apără o parte a retinei responsabilă cu privirea de finețe, protejând-o de razele ultraviolete.
Strugurii negri sunt extrem de sănătoși, fiind serviți chiar și pacienților în spitale, pentru o recuperare mai rapidă. Strugurii negri și roșii conțin antioxidanți puternici, buni în caz de boli cardio-vasculare. Pe lângă asta, au și efecte anti-cancerigene. Conțin mult potasiu, magneziu și cupru.
Este o sursă sigurăde vitamina B, C, sodiu, fier și are importante proprietăți antibacteriene. 100 de grame de varză conțin 19 kcalorii și este alimentul perfect pentru o bună digestie, poate fi considerat un analgezic natural, iar proprietățile sale antibacteriene te protejează de apariția oricărui virus.
În topul alimentelor sărace în calorii se află şi iaurtul. Nutriționiștii recomandă în curele de slăbire 200 de grame de iaurt.
Fibrele sunt cele care vă oferă senzația de sațietate și te fac să uiţi de mâncare pentru o perioadă mai lungă de timp. Fructele, în special merele și perele au un conținut ridicat de fibre, dar și de pectină.
75 de calorii, atât cât conține un ou, beneficiezi de o mulțime de substanțe nutritive,