Marin Condescu a lăsat să se înţeleagă, în discursul său de după întâlnirea cu ministrul Constantin Niţă, că este mulţumit de negocieri şi, implicit, că greva generală a salariaţilor de la CEO iese din discuţie. Subalternii lui, însă, au cu totul altă părere şi, culmea, par să conteste decizia autoritară a liderului Federaţiei Naţionale Mine Energie. În timp ce Condescu face apel la linişte şi negocieri, sindicaliştii îi îndeamnă pe oameni să iasă în stradă. Ignorându-l pe lider, aceştia vor face un referendum în cadrul complexului şi, dacă se va dovedi că există nemulţumiri, vor declanşa greva generală. Vreo 200 ar putea găsi rapid în rândul celor care nu au semnat adiţionalele prin care li se micşorează salariile. Una peste alta, se prefigurează chiar şi o ruptură în rândul sindicatelor, cei din zona Jilţ şi Turceni intenţionând să renunţe la FNME.
Sindicaliştii din cadrul FNME au anunţat că, începând de astăzi, vor fi demarate acţiuni de strângere de semnături pentru declanşarea grevei generale în CEO. Unul dintre reprezentanţii mişcării sindicale, respectiv Cristea Fluerătoru, a declarat public că nemulţumirile salariaţilor sunt din ce în ce mai mari şi că rezultatul negocierilor cu administraţia, în prezenţa ministrului Constantin Niţă, nu au avut rezultatul scontat. Mai mult, Fluerătoru a precizat că sunt chiar şi presiuni din partea oamenilor pentru organizarea unei noi mişcări de protest. Sindicalistul de la Departamentul Zonal Motru susţine că, după ce va fi făcut referendumul, vor fi urmaţi paşii necesari pentru declanşarea grevei generale, lucru cerut, de altfel, de către protestatari în Piaţa Prefecturii încă de joia trecută, de la marşul de protest organizat de Federaţia Mine Energie.
În mod surprinzător, intenţiile de a declanşa acest conflict sunt în contradicţie cu apelul la discuţii lansat şi susţinut de preşedintele FNME, Marin Condes