Vinurile vrâncene au fost premiate cu medalii de aur şi argint la Concursul internaţional de vinuri de la Bucureşti, desfăşurat la sfârşitul lunii mai. Singurele medalii de aur au fost obţinute de Vincon Vrancea, cel mai mare producător de vinuri din judeţ. Surpriza a venit de la producătorul Natura, de la Ţifeşti, care aparţine omului de afaceri Daniel Guzu. Acesta a obţinut o medalie de argint pentru un spumant Muscat Ottonel de la Panciu, iar un alt spumant brut, de la aceeaşi societate, a obţinut punctaj similar medaliei de argint, însă fără a fi medaliat din cauza regulamentului concursului, conform căruia pot fi premiate doar 30% din probele prezentate. Rezultatele obţinute de Natura arată că spumantul din podgoria Panciu nu a murit odată cu Veritas, firmă aflată în insolvenţă.
Cele mai multe medalii au fost obţinute de vrânceni la categoria vinuri albe liniştite. Vincon a obţinut 3 medalii de aur pentru Ambrosio Tămâioasă Românească din podgoria Huşi, Comoara Pivniţei Tămâioasă Românească din podgoria Pietroasa, Viţă Românească Tămâioasă Românească cu Indicaţie Geografică Dealurile Moldovei. De asemenea, a primit două medalii de argint pentru o Tămâioasă Românească de vinotecă din 1989 şi un Muscat Ottonel din 2012 din podgoria Panciu.
La aceeaşi categorie, Crama Gârboiu a obţinut medalii de argint pentru o Şarbă şi un Riesling italian din 2012, din gama Livia. Punctaj similar medaliei de argint au obţinut Odobeşti VINEX pentru Riesling de Rhein din 2012 din gama şi Crama Gârboiu pentru un Sauvignon Blanc din acelaşi an. La categoria distilate de vin, Vincon a luat singura medalie de aur pentru Vinarsul JAD 35 ani. La categoria vinuri rose, au obţinut punctaj similar medaliei de argint vinurile Cabernet Sauvignon, de la Coteşti, din gama Beciul Domnesc Grand Reserve –Rose produs de Vincon şi Livia Rose produs de Crama Gîrboiu. La categ