Becali a primit două pedepse de câte trei ani pentru dare de mită şi una de un an pentru fals. Finanţatorul Stelei se află la închisoare din 20 mai, după ce a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN.
Instanţa supremă nu a făcut reindivualizarea şi contopirea pedepselor lui Gigi Becali. În aceste condiţii, avocaţii lui Becali vor cere, la Tribunalul Bucureşti, contopirea pedepselor, pentru a se constata care este cea mai mare pe care o are de efectuat acesta, au precizat, pentru MEDIAFAX, apărătorii finanţatorului Stelei.
Statul îi confiscă lui Becali 1,7 milioane de euro plus dobânda calculată din 2008
Tot în cazul lui Becali, instanţa a dispus confiscarea sumei de 1,7 milioane de euro, aflată în prezent sub sechestru la BCR Unirii. Cei 1,7 milioane de euro vor ajunge la bugetul de stat, în contul Ministerului Finanţelor destinat sumelor sub sechestru, împreună cu dobânda calculată din 2008, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. Potrivit surselor citate, Ministerul Finanţelor va trimite către BCR - Sucursala Unirii, o solicitare, însoţită de minuta deciziei de marţi a instanţei supreme, prin care va cere să i se vireze suma de 1,7 milioane de euro plus dobânda calculată de la momentul sechestrării (mai 2008), aflată în contul pe numele lui Gigi Becali şi Teia Sponte. Astfel, finanţatorului Stelei îi va fi confiscată o sumă mai mare decât cea de la momentul sechestrului dispus de procurorii anticorupţie.
Cei 1,7 milioane de euro găsiţi la Teia Sponte au fost sechestraţi de DNA printr-o ordonanţă din 8 mai 2008. Toţi ceilalţi inculpaţi din dosarul "Valiza" au primit pedepse cu suspendare:
Victor Piţurcă - un an cu suspendare pentru favorizarea infractorului, Alina Ciul şi Radu Marino - câte un an şi jumătate cu suspendare, iar Teia Sponte - doi a