Galerie Foto
TIMIȘOARA. În această perioadă ar fi trebuit să înceapă lucrările de reabilitare a centrului istoric, un proiect în valoare de peste 65 de milioane de lei, mare parte proveniți din fonduri europene nerambursabile. Însă investiția se amână deoarece licitația de contractare a firmei care va realiza lucrările a fost contestată de una dintre societățile participante. Astfel, până când Comisia de Soluţionare a Contestaţiilor de la București nu se pronunță, lucrările nu pot începe.
Proiectul „Reabilitarea spațiilor publice din centrul istoric al municipiului Timișoara” prevede reabilitarea piețelor Unirii, Libertății, Sf. Gheorghe și General Traian Doda (fosta Țarcului), precum și a zece străzi: Sergent Constantin Muşat (integral), Vasile Alecsandri (pe tronsonul dintre Piaţa Unirii şi Piaţa Libertăţii), Lucian Blaga (pe tronsonul dintre Piaţa Libertăţii şi Piaţa Huniade), Florimund Mercy (integral), Francesco Grisselini (integral), strada Fără Nume (integral), Radu Negru (integral), Eugeniu de Savoya (integral), General Praporgescu (integral) și Enrico Carusso (integral).
Prin toate aceste contestaţii se consumă din durata de implementare a proiectului. Şi aşa implementarea a fost redusă de la 36 de luni, la 24, alte şase luni de la semnarea contractului s-au scurs deja… Deocamdată nu pun în pericol proiectele, însă atunci când a fost stabilită perioada am luat în calcul timpii morţi pentru vreme nefavorabilă, nu pentru contestaţii, a precizat, marți, primarul Nicolae Robu.
Proiectul include nu doar pavajul și mobilierul urban, dar și și toate dotările subterane, care vor fi refăcute complet, inclusiv canalizarea. Aceasta este cea originală, de pe vremea lui Stan Vidrighin (n.r. – primar al Timișoarei în perioada 1919-1921; sub administrația sa orașul a reorganizat sistemul de apă, canalizare, gaz, electricitate și transport în comun, pe