Mitropolia Moldovei și Bucovinei organizează, în perioada iunie – octombrie 2013, cursul gratuit de formare profesională pentru calificarea BUCĂTAR.
Cursul se adresează celor care doresc să obțină o calificare recunoscută în România și Uniunea Europeană și persoanelor care doresc să se perfecționeze în arta culinară.
Participanții vor dobândi cunoștințe teoretice și competențele specifice meseriei de bucătar pe parcursul celor de 240 de ore pregătire teoretică și 480 de ore activitate practică, desfășurate la Centrul de Consiliere și Orientare Profesională din sat Miclăuşeni, comuna Butea, Judetul Iaşi.
Persoanele eligibile trebuie să aibă domiciliul în mediul rural, în județele Iași sau Neamț, și să se încadreze în una din următoarele categorii de grup țintă: persoane inactive, persoane ocupate în agricultura de subzistență sau șomeri.
La sfârșitul cursului, participanții vor primi un Certificat decalificare profesională pentru Bucătar, eliberat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi de către Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.
Cursul propune formarea competenţelor de prelucrare corectă a materiilor prime, de pregătire a sortimentelor de preparate culinare, de realizare a diferitelor decoruri şi de aplicare a normelor de igienă şi siguranţa alimentaţiei.
În cadrul cursului se vor studia următoarele teme:Comunicare la locul de muncăDesfășurarea muncii în echipăAprovizionarea cu materii prime și auxiliare a locului de muncăAsigurarea condițiilor igienico-sanitareOrganizarea cadrului general de deschidere și închidere a activității secțieiPrevenirea poluării mediuluiÎntocmirea documentelor specificePregătirea antreurilor calde și reciPregătirea fripturilorPregătirea gustărilor calde și reciPregătirea mâncărurilor din carnePregătirea mâncărurilor din legume, orez, ouă, paste făinoasePregătirea p