Potrivit unui studiu efectuat de Microsoft, când vine vorba de securitatea gadgeturilor, bărbaţii şi femeile au priorităţi diferite, scriu cei de la Live Science.
În cadrul sondajului au fost intervievaţi mai mult de 10.000 de utilizatori de mobil şi de desktop din întreaga lume. Astfel, s-a descoperit că 35% dintre bărbaţi aveau dispozitivele mobile blocate cu parole şi că foloseau reţele wireless securizate pentru a se conecta la internet. Pe partea cealaltă, numai 32% dintre femei îşi luau astfel de precauţii.
Când vine vorba de actualizarea constantă a aplicaţiilor (una dintre cele mai bune metode de a ţine viruşii la distanţă), 32% dintre bărbaţi fac acest lucru şi 25% dintre femei.
Studiul arată că bărbaţii iau securitatea mai în serios decât femeile, însă demonstrează şi faptul că numărul persoanelor care îşi iau măsuri de precauţie este foarte mic.
„Este foarte important să ştim cum să ne protejăm dispozitivele şi informaţiile împotriva escrocilor, software-ului maliţios şi a împărtăşirii de date digitale“, scrie Jacqueline Beauchere, director de securitate online al Microsoft. „Ştim, din studiile anterioare că bărbaţii şi femeile au obiceiuri diferite când vine vorba de securitatea mobilă“, a mai Beauchere.
În ciuda faptului că mai mulţi bărbaţi îşi iau măsuri de securitate când vine vorba de dispozitivele lor, se pare că majoritatea persoanelor care devin victime ale infractorilor cibernetici sunt reprezentanţi ai sexului puternic. Ei primesc mai multe e-mail-uri de tip phishing, sunt mai agasaţi de reclame de tip pop-up şi primesc şi mai multe mesaje de la impostori.
Totuşi, când vine vorba de reputaţie, femeile sunt mai precaute decât bărbaţii. Lucrurile împărtăşite de ele pe reţelele de socializare sunt alese mai cu grijă. De asemenea, femeile controlează mai mult opţiunile de securitate.
Haideţi să discut