După volumul record pe anul în curs înregistrat în prima şedinţă a săptămânii, participanţii de pe piaţa Sibex nu au mai fost la fel de activi şi în prima jumătate a zilei de marţi. La ora 17.00 numărul contractelor înregistrate era de 579 iar valoarea tranzacţiilor se situa la 8,12 milioane lei, observându-se un recul firesc. Cotaţiile consemnate după mai bine de şapte ore de la deschidere evoluau mixt, diferenţiindu-se în funcţie de produs.
Speculaţiile realizate pe segmentul indicilor furnizau liderul de lichiditate, prin derivatul pe Dow Jones. Cotaţia indicelui de la Sibex se afla pe plus iar numărul contractelor pe scadenţa iunie era de aproa¬pe 400. DEDJIA_RON iunie era estimat la 15.263 de puncte, în urcare cu 44 de puncte. Pe piaţa americană fluctuaţiile erau reduse, investitorii aşteptând semnale legate de politica viitoare a Băncii Centrale Americane privind achiziţiile de obligaţiuni.
Următorul produs în top era perechea euro/dolar. Se observau 117 contracte EUR/USD_RON pe scadenţa iunie. Evoluţia euro de la Sibex era una uşor "roşie" şi, la ora 17.00, se observa o scădere de 0,05% faţă de rivalul său american, la o valoare de 1,30710 dolari. Şi pe plan extern se înregistra o direcţie similară, moneda comună depreciindu-se faţă de dolar. De altfel indicele dolarului a avansat după ce aprecierile de pe piaţa acţiunilor au semnalizat un apetit în creştere pentru risc şi activele americane. Pe acelaşi segment se tranzacţiona şi perechea euro/yen japonez, dar lichiditatea era redusă: doar 3 contracte.
În sectorul derivatelor pe măr¬furi produsele futures pe preţul aurului au atras 23 de contracte, SIBGOLD_RON şi 18 SIBGOLD, pe scadenţa iunie, conform datelor de la ora 17.00. Preţul metalului nobil se deprecia cu 16 şi 17,1 dolari, la cotaţii de 1396,7 şi 1397,9 dolari/uncie. Se tranzacţiona şi preţul futures al barilului de petrol prin si