Efectele programului de restructurări prin plecări voluntare derulat de Ford se văd abia astăzi, când multe persoane care au fost pe statele de plată ale producătorului auto şi care au ales să plece din companie se regăsesc pe listele de la Casa Judeţeană de Pensii Dolj, solicitând ieşirea la pensie.
500 de angajaţi au ales să îşi încheie socotelile de serviciu cu al doilea mare producător auto existent în România, Ford. Compania a introdus un program de disponibilizări mai aparte, lăsând la latitudinea angajaţilor dacă vor sau nu să părăsească firma, contra unor salarii compensatorii generoase. Anul trecut, 400 de persoane s-au înscris pe listele de plecări voluntare din compania craioveană, iar, anul acesta, alţi 100 de angajaţi au părăsit uzina, conform datelor transmise de Ford România, la solicitarea GdS.
Efectele plecărilor voluntare de anul trecut şi din 2013 se văd în acest an, în statisticile Casei Judeţene de Pensii Dolj. Pe primele luni ale anului, numărul pensionărilor la limită de vârstă şi cel al pensionărilor anticipate au crescut foarte mult, iar multe dintre persoanele care au depus cerere de pensionare provin din rândul celor care au lucrat la Ford.
„A crescut numărul cererilor de pensionare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar foarte mulţi dintre cei care au depus dosare de pensionare provin din rândul persoanelor care au lucrat la Ford“, a declarat, pentru GdS, Daniela Licu, directorul Casei Judeţene de Pensii Dolj.
În „ograda“ Ford, lucrurile s-au compensat, în ceea ce priveşte personalul. Dacă au plecat 500 de oameni în cadrul programului de „disponibilizări“ voluntare, au fost angajaţi alţii în loc. Oficialii Ford anunţă că au fost angajate fix 598 de persoane, dintre care 523 de operatori de bază şi 75 de operatori calificaţi. Potrivit companiei, în prezent sunt aproximativ 4.000 de angajaţi la Ford.