Judecătorii au pus sechestru asupra averii lui Dinel Staicu şi trebuie să identifice bunuri de 5,9 milioane de euro. Dinel a divorţat şi şi-a reluat numele de Staicu înainte ca hotărârea să rămână definitivă.
În 2007, controversatul om de afaceri craiovean Dinel Staicu a fost trimis în judecată de DNA, fiind acuzat de prejudicierea societăţii Transgaz Mediaş cu peste 11 milioane de euro. Pe 15 mai 2013, Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti a dispus aplicarea măsurii sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile ale lui Dinel Staicu, în dosarul Transgaz, până la „concurenţa“ sumei de 26 de milioane de lei (5,9 milioane de euro), hotărârea instanţei fiind cu recurs în termen de zece zile de la pronunţare. Ieri, Tribunalul Municipiului Bucureşti (TMB) a respins ca nefondat recursul declarat de Dinel Staicu, hotărârea instanţei fiind definitivă. Vor găsi judecătorii bunuri pe care să pună sechestru? Staicu este recunoscut pentru modul în care îşi maschează averea. Surse apropiate cazului spun că Dinel a dat o declaraţie pe proprie răspundere în care susţine că, în perioada 2006-2010, a obţinut venituri personale din salarii în valoare de 3,5 milioane de lei (800.000 de euro) ca preşedinte al SIF Oltenia. De asemenea, omul de afaceri ar fi menţionat afaceri de trei milioane de euro şi cash-uri de 200-300.000 de euro. În baza acestei declaraţii, instanţa a dispus instituirea sechestrului.
Marca Dinel
În 2011, Dinel, care era judecat în două mari dosare de corupţie (BIR şi Transgaz), şi-a schimbat legal numele de familie în Nuţu şi a dispărut din ţară, chiar înainte ca judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti (CAB) să pronunţe sentinţa finală de şapte ani de închisoare în dosarul BIR. Dispariţia lui Staicu a aruncat cazul în aer, poliţia română şi Interpol au intrat în alertă. Dinel a fost capturat în Ungaria, extrădat şi încarc