Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava a aniversat, în cursul săptămânii trecute, 36 de ani de când unitatea şi-a deschis porţile, evenimentul fiind celebrat de către dascălii şi elevii şcolii printr-un spectacol găzduit de Casa de Cultură a municipiului Suceava. Întreaga suflare a instituţiei de învăţământ, elevi din ciclul primar, dar şi gimnazial, a pregătit şi a susţinut o suită de momente artistice care au bucurat spectatorii preţ de câteva ore, momente reunite sub numele „Flori de mai”.
Înainte ca micuții artiști să convingă publicul de talentul lor, valorificat pe parcursul spectacolului în scenete de teatru, momente de dans și cântece, conducerea școlii, reprezentată de prof. Carmen Sima, a transmis felicitări tuturor elevilor care au muncit pentru a prezenta în faţa auditoriului variate numere artistice, mulţumindu-le acestora pentru implicare şi pentru eforturile depuse.
Serbarea a debutat cu grupurile vocale ale claselor I B, a V-a A şi a V-a B, care au interpretat „Hai să facem o serbare”, „Şcoala mea” şi „Să fim copii”, veselia şi efervescenţa şcolarilor molipsind întreg publicul format din părinţi şi profesori, aceştia apreciind prin aplauze munca elevilor.
Pregătiţi de instr. Oana Dobrea din cadrul Centrului Cultural „Bucovina”, elevii clasei a II-a A au ales să valorifice şi să evidenţieze portul rusesc, muzica şi dansul specifice celei mai întinse ţări din lume, susţinând pe scena Casei de Cultură un scurt moment coregrafic definitoriu Rusiei.
Dans, magie şi teatru
Din cadrul spectacolului care a aniversat atât şcoala suceveană, cât şi ziua de 1 Iunie, nu au lipsit momentele folclorice susţinute, pe rând, de Denisa Anechiţei (clasa a III-a), elevă laureată la numeroase concursuri de muzică populară, de elevii clasei pregătitoare A (suită de dansuri din Bucovina) şi “Fraţii Popovici” - câştigători a numeroase premii la co