Sălăjeanul Alexandru Tătar, cunoscut ca Sandu de la Pericei, s-a întâlnit, zilele trecute, cu moştenitorul tronului Marii Britanii, prinţul Charles, care s-a aflat în vizită în România. „Am aflat de la televizor că prinţul Charles şi am bătut câteva sute de kilometri pentru a ajunge la conacul său din Valea Zălanului. I-am făcut cadou o sticlă de pălincă de gutui, din producţie proprie”, ne-a declarat Sandu de la Pericei. Acesta susţine că pentru a sta faţă în faţă cu moştenitorul coroanei britanice a trebuit să treacă de mai multe controale: „M-au verificat şi cei de la serviciul de protecţie al prinţului şi de lucrătorii români de la pază şi securitate. Dar trebuia să ajung la prinţul Charles să-i ofer acel dar, în semn de recunoştinţă pentru tot ceea ce face pentru România. I-am spus că nu a mai băut niciodată pălincă aşa ca a mea şi a râs”.
Producătorul a profitat de întâlnire şi l-a invitat pe prinţ să viziteze şi meleagurile sălăjene. „I-am spus că îl aşteptăm să vină la Pericei, în toamnă, cu ocazia Festivalului Cepei. Nu m-am aşteptat să-mi dea vreo speranţă, dar mi-a răspuns că trebuie să-şi verifice programul”.
Sandu de la Pericei şi-a propus să mai facă un drum până la Valea Zălanului şi în toamnă, dacă prinţul nu-i va onora invitaţia, pentru a-i dărui o cunună de ceapă de Pericei.
Alexandru Tătar are 67 de ani şi este originar din Pericei. De câteva zeci de ani trăieşte în Oradea, însă a rămas legat sufleteşte de locurile natale. De altfel, în 2007, a sponsorizat ridicarea Monumentului Cepei din Pericei, pentru ca doi ani mai târziu, construcţia primind omologarea din partea World Recors Academy, ca fiind cea mai mare din lume.
Bulbul de ceapă aurie-arămie, înalt de 4,5 metri, este realizat din fibră de sticlă şi răşini sintetice şi acoperit cu tablă de cupru bătută. Soclul pe care este aşezat măsoară doi metri înălţime şi est