În timp ce unele dintre cele mai mari economii ale lumii continuă să lupte pentru a ieşi de sub asediul recesiunii, o nouă mişcare a apărut, consumul la comun
Într-o perioadă în care economia începe să-şi revină, fenomenul pieţei la comun începe să schimbe modul în care cumpărăm, mâncăm şi călătorim
Să fie acesta sfârşitul consumului aşa cum îl ştim de zeci de ani? În întreaga lume îşi face apariţia un nou fenomen, acela al pieţei la comun. Dar ce înseamnă acest lucru? Piaţa la comun profită de tehnologia conexiunilor mobile pentru a permite oamenilor să închirieze lucruri temporar pe care fie nu au nevoie să le deţină permanent, fie nu şi le permit.
Totul, de la maşini, locuri de parcare în centrul oraşului, haine realizate de designer până la cazări, sunt lucruri care sunt puse la dispoziţie de persoane fizice şi companii care fac miliarde oferind acces uşor la ceea ce oamenii au nevoie într-o economie dificilă.
Dar nu întotdeauna este vorba despre bani. Unii vor doar să conserve resursele şi să salveze planeta - considerând că este o risipă pentru toată lumea să deţină, să zicem, o maşină de tuns iarba - atunci când ai putea împrumuta una doar pentru un dolar.
Tranzacţiile pot fi efectuate rapid printr-o aplicaţie pe telefonul mobil sau pe un website.
Cum funcţionează această nouă economie?
Dacă deţineţi o maşină de lux pe care rareori o conduceţi sau o rochie de designer pe care o purtaţi foarte rar, o puteţi face disponibilă pentru alţii pentru a o vizualiza şi închiria prin intermediul telefoanelor lor mobile, tablete sau calculatoare pentru o mică parte din valoarea lor de vânzare. Acest lucru creează o nouă clasă de retaileri pentru o scurtă perioadă de timp şi consumatori de lux fericiţi.
Ideea este că, la o simplă apăsare de butoane, ai putea avea o ţinută spectaculoasă, o maşină luxoasă ş