Se spune ca daca vrei o alimentatie sanatoasa trebuie sa te hranesti asa cum o faceau bunicile noastre. Problema este ca ele nu erau nevoite sa aleaga intre sutele de produse, asa cum ni se intampla noua, azi. Ceea ce trebuie stiut este ca regulile unei alimentatii sanatoase sunt simple, iar primul pas este evitarea celor mai frecvente greseli de nutritie.
Toate ouale sunt sanatoase. In anumite medii e impamantenita ideea ca oul cu coaja maronie are mai multi nutrienti decat cel cu coaja alba. In fapt, sunt la fel. Cele maronii sunt facute de gaini dintr-o specie mai "productiva". In plus, coaja este ceva mai rezistenta, dar diferentele se termina aici, scrie Cooking Light.
Preferi alimentele fortificate. Daca alegi mai cu seama alimentele care contin adaus de vitamine, minerale si omega 3, afla ca, in realitate, cantitatea de nutrienti adaugata este extrem de mica, iar pentru a acoperi necesarul zilnic ar trebui sa mananci cantitati mari din acele alimente. Secretul sta in dieta diversificata, nu in alimentele care contin suplimente nutritive.
Arunci apa in care au fiert legumele. Inevitabil unele legume trebuie fierte. Greseala este ca nu folosesti apa in care au fiert acestea, care este plina de vitamine, mai ales din categoria celor solubile. Solutia este sa folosesti aceasta apa apa pentru prepararea supelor, a tocanitelor sau la sosuri.
Consumi doar carne de pui. Te gandesti ca faci o alegere sanatoasa mergand pe carnea de pui la fast-food sau pentru gratar. Ceea ce trebuie sa stii este ca in carnea de pui este mult mai multa sare decat in cea de vita, din doua motive. Carnea de pui contine in mod natural mai mult sodiu decat cea de vita. In plus, in cel din urma tip de carne este nevoie sa adaugi mai putina sare pentru un gust bun.
Mananci alimente sanatoase, dar preparate necorespunzator. Un exemplu: semi